År 1993 grundades Filippa K och ett av de plagg som gjorde märket känt var dess stretchjeans. Det var något nytt på jeansmarknaden och tyget (och märket) fick stor uppmärksamhet inom media och modebranschen. Precis 25 år efter denna jeanskollektion lanserade Filippa K ytterligare en jeanskollektion. Plagg som har beskrivits som enkla, tidlösa och snygga. Tre ord som Filippa K burit med sig sedan det grundades. Kollektionen har inspiration från skandinavisk minimalism med inslag från 1990-talet. Just minimalism är en inriktning som Filippa K kännetecknas av generellt och är den stil som märket beskrivs med på Wikipedia.

Nio delar av jeanskollektionen

Kollektionen, som släpptes under hösten 2018, består av nio delar. De killar som gärna klär sig med kläder från Filippa K kan välja mellan jeansjacka samt ett par jeans samt en skjorta i två olika nyanser. Jackan klassas som truckermodell vilket betyder att den har moderna passform och är lite större i modellen.

När Filippa Knutsson beskriver kollektionen säger hon att jeansplaggen speglar vad varumärket handlar om – funktionella och smarta plagg som gör det lätt att välja vad man ska ha på sig för dagen. Att Filippa K är ett svenskt varumärke lyser även igenom i kollektionen genom färgvalet. Det är en blå denim och gula inslag via guldknapparna. För många är det bara snyggt men de som kan historien bakom Filippa K vet att färgerna speglar dess ursprung.

Plaggen började säljas i butiker den sista oktober 2018. Men flera modetidningar hade fått möjligheten att se plaggen och recensera dem innan. Det gällde bland annat Café där modebloggaren Daniel Lindström fick chansen att prova plaggen samt skriva sin åsikt om dem.

Lindström såg lanseringen av Filippa K´s nya kollektion som att de hade perfekt tajming. Detta just eftersom det var 25 år sedan den inledande jeanskollektionen men även eftersom suget efter denim under 2018 var mycket stort. Samtidigt är det den ”enkla” designen som efterfrågas. Plagg ”utan krimskrams” och onödiga detaljer. Det är precis så stilen från Filippa K alltid varit. Ren, rak, tydlig och enkel. Dessutom helt utan onödiga detaljer eller krimskrams.

Filippa K – Nya jeanskollektionen från 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *