Många personer känner sig lite osäkra på hur man egentligen kan sätta samman en delikat ostbricka på bästa sätt. Tillhör du denna skara människor? Bra, då har du kommit rätt – här lär vi dig nämligen hur du kan gå tillväga!

Du kan lära dig att välja rätt ostar och tillbehör här

Först av allt vill vi säga att du kan lära dig mer om att välja rätt ostar och tillbehör här. Du kan även finna ett axplock av våra bästa tips nedan. Så läs vidare för att ta del av dessa!

Välj gärna lokala och säsongsbetonade ostar

När du väljer mellan olika ostar kan du med fördel satsa på lokala och säsongsbetonade sådana. Några exempel är:

  • Västerbottensost. Denna svenska ost är känd för sin distinkta och kraftfulla smak och passar utmärkt med kavring eller knäckebröd. Västerbottensost är ett utmärkt tillskott på en ostbricka med lokala smaker och kan kombineras med lingonsylt eller andra nordiska delikatesser.
  • Hushållsost. En mild och smakrik svensk ost som passar bra för både vardag och fest. Hushållsost är mångsidig och kan serveras med de flesta typer av kex, samt frukt och grönsaker.
  • Getost. Getostar finns i många former och smaker, från milda och krämiga till kraftfulla och lagrade. De kan vara både lokala och säsongsbetonade, beroende på tillgången på getmjölk. Getostar kompletterar smaksatta kex, färska örter och honung.

Avslutande tankar kring att sätta samman delikata ostbrickor

När det kommer till att sätta samman en delikat ostbricka är det viktigt att du inte tummar på ingredienserna. Kombinera gärna ostar av god kvalitet med högkvalitativa charkuterier och andra tillbehör.

Köttprodukter som skinka, salami och korv bör gärna ha en plats på brickan. Charkuteriprodukter som dessa kan nämligen läggas till för att ge ytterligare smak och textur till ostbrickan. Välj kvalitetsprodukter som passar bra med de valda ostarna och kexen.

Avslutningsvis vill vi påminna att ambitionen att skapa en utsökt och minnesvärd ostbricka handlar om att kombinera smaker, texturer och färger på ett harmoniskt sätt. Uppmuntra dina gäster att experimentera och njuta av olika kombinationer, och kom ihåg att det viktigaste är att dela och uppskatta ostbrickan tillsammans med vänner och familj.

Här lär du dig att sätta samman delikata ostbrickor