Köpa cykelsits

Att cykla tillsammans är ett roligt och miljövänligt sätt att upptäcka världen på! Många barn har fina erfarenheter av gemensamma cykelturer med föräldrar eller andra vuxna. Det finns dock ingen anledning att vänta på att barnen skall lära sig cykla innan man ger sig ut på sina första turer tillsammans. Även små barn kan följa med om man har en bra cykelsits monterad på pakethållaren. Det finns ett rikt utbud att välja bland och samtliga kvalitetssitsar är testade och säkra att använda sig av. För att vara helt säker på att den cykelsits man införskaffar också lever upp till de högt ställda krav som finns, rekommenderas man att köpa cykelsitsen hos en tillförlitlig handlare.

Här finns ett stort utbud för den som vill köpa cykelsits.

Några regler och tips

När det kommer till cykling finns inte de strikta regler som annars kan gälla i trafiken. En stor del ansvar läggs på föräldern eller den vuxne som tänker cykla med cykelsits. Det finns dock några tumregler man kan ha med sig. Först och främst skall naturligtvis både vuxen och barn ha ordentlig hjälm. Detta är någonting som skyddar ifall en olycka skulle inträffa. Det är omöjligt att helt och hållet gardera sig från dessa händelser, men man kan förbereda sig och försäkra sig om att minimera skadorna så bra som möjligt. En hjälm är en självklarhet även för den som sitter i en ombonad cykelsits.

Vidare skall barnet i varje fall ha blivit omkring 9 månader gammal. Det är omöjligt att sätta några strikta åldersgränser i och med att alla utvecklas i olika steg och faser. Viktigt är dock att barnet kan sitta stabilt och säkert. För många är detta någonstans från 9 månader och framåt. Är man osäker kan det vara bra att avvakta tills man känner sig trygg. De flesta cykelsitsar har också en gräns för hur mycket barnet får väga. Detta för att kunna garantera säkerhet och funktion. Ofta rör det sig om en vikt omkring 22 kilo vilket för de flesta är fullt tillräckligt. Efter denna vikt kan man istället försöka cykla på varsin cykel.

Köpa cykelsits

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *