4 tips för att bli en aktivare familj

Surfplattor, datorer och mobiltelefoner. För mycket stillasittande framförs dessa apparater är vanligt bland både stora och små men inte bra för någon. Att aktivera barnen eller varför inte hela familjen behöver dock inte vara svårt utan många gånger räcker det faktiskt att bara föreslå att göra något tillsammans. Här kommer några tips på vad du kan göra för att aktivera hela familjen som vi inspirerats av denna blogg om barn.

Gå ut

Det låter kanske simpelt men att vara aktiv är egentligen bara motsatsen till att vara stillasittande. Gå ut på gården eller i naturen och lek tillsammans. Spela en omgång kubb, ta en skön promenad i skogen, åk till havet och kasta stenar i vattnet. Man behöver inte anmäla barnen till en sport för att öka aktiviteten – följer man med dom ut brukar den aktiva biten lösa sig själv.

Välj varsitt utflyktsmål

Ett annat roligt sätt att aktivera barnen är att låta alla i familjen välja varsitt spännande utflyktsmål att besöka. Är ni till exempel fyra personer i familjen har ni då fyra förutbestämda utflykter att ge er ut på tillsammans – perfekt för aktiva dagar under lov och helger. En utflykt kan vara ett besök på badhuset och ett annan en kortare vandringsled. Med fikakorgen packad är ni rustade för en heldag var ni än väljer att bege er.

Hitta ett projekt

Att ta tag i ett projekt tillsammans med barnen och göra dom delaktiga i det blir både en spännande och rolig utmaning. Påbörja ett kojbygge utomhus är ett bra exempel på ett projekt dit barnen kan gå själva för att bygga och pyssla men också tillsammans med resten av familjen. När den kreativa sidan får släppa loss kan man aktivera barnen i timmar utan att det ens finns en tanke på att gå in till surfplattan.

Ta cyklarna till affären

Att lämna bilen hemma och istället ge sig iväg på cyklar är ett strålande sätt att bli en mer aktiv familj. Kanske kan ni cykla gemensamt till affären en dag i veckan – varför inte under helgen när lördagsgodiset ska inhandlas? Med cykel är det lätt att aktivera barnen – dom flesta tycker att det är kul och har man dessutom ett syfte med turen blir det desto roligare för både dom stora och dom små.

4 tips för att bli en aktivare familj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *