Alla som har haft en dålig hårdag någon gång i livet vet hur stor inverkan ens hår kan ha på ens välmående. Att trivas i sin frisyr är viktigt för de allra flesta. Vilken typ av frisyr som passar en varierar dock från person till person och medan vissa passar bäst i en korthårig variant så passar andra bättre i längre frisyrer. Om man vill ha en kort frisyr så är det bara till att klippa sig men om man vill ha långt hår så är löshår den bästa, och kanske den enda, metoden för att få längre hår på kort tid.

Olika typer av löshår

Löshår, eller extensions som det också kallas för ibland, finns i några olika typer. De vanligaste typerna av löshår är:
– Clip-on set
– Löshår med tejp
– Nail hair/förlimmade slingor
– Hårdelar
De appliceras på olika sätt, och håller också olika länge. En del är mer permanenta medan andra metoder går att sätta på och ta av precis när man känner för det. Här går vi igenom de fyra olika typerna av löshår.

Clip-on set

Löshår genom clip-on metoden är ett tillfälligt sätt för löshår. I den här metoden använder man sig av mellan tre och sju stycken färdiga delar löshår som man applicerar i sitt eget här med hjälp av clip-ons. Den här metoden rekommenderas framför allt till nybörjare av löshår, och till dem som vill ha möjligheten att sätta i och ta ut sitt löshår när det behövs.

Löshår med tejp

Den här metoden är en av de mest populära när det kommer till löshår. Genom diskreta fästen så syns det knappt att man har löshår, vilket gör denna metod extra lämpad för dem med väldigt tunt hår. Här tejpas tunna hårslingor fast i det egna håret med hjälp av en särskild löshårs-tejp. Hur många slingor man behöver beror på om man vill förlänga eller förtjocka sitt hår.

Nail hair

Den här metoden liknar den föregående med skillnaden att hårslingorna istället fästs med hjälp av en värmetång. Därför håller den här metoden en längre tid.

Hårdelar

Den här metoden är den snabbaste och mest tillfälliga. Med hjälp av hårdelarna kan man på ett ögonblick skapa en lugg, en tjock hästsvans eller maxvolym i håret.

Löshår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *