Vad är Exuviance?

Exuviance är ett märke som många hudvårdsterapeuter-, och kliniker använder sig av. Märket finns också att köpa för vem som helst, och är alltså ett märke inom hudvård. Det är dock inte vilken typ av hudvård som helst, utan medicinsk hudvård, vilket innebär att det finns mycket forskning bakom resultatet. Läs mer om Exuviance och dess produkter här.

Hudvård med forskning som grund

Låter begreppet AHA-syror bekant? Det är nämligen ganska vanligt inom hudvård idag, men det var grundarna till Exuviance som först tog patent på sådana produkter. Företaget grundades 1988 av dermatologerna Dr. Eugene Van Scott och Dr. Ruey Yu, som båda forskat inom just hudvård. Resultatet blev innovativa produkter som många hudvårdsterapeuter använder sig av vid ansiktsbehandlingar, runt om i hela världen.

Produkter från Exuviance

Exuviance erbjuder hudvårdsprodukter framtagna främst för ansikte, men det finns även kroppslotioner och smink i utbudet. Dom flesta av produkterna avsedda för ansikte innehåller syror, bland annat krämerna och serumen. Andra vanliga och populära produkter från märket är rengöringar och peelings av olika slag, då grunden till en frisk hy är att hålla den ren.

Andra produkter:

  • Ögonkrämer
  • Solskyddsfaktor
  • Toners (ansiktsvatten)
  • Ansiktsmasker

Produkterna fungerar bäst om dom används som ett system, det vill säga att man komponerar ihop olika produkter som används i en speciell ordning. Första steget i en bra hudvårdsrutin är alltid rengöring. Därefter kommer ett eventuellt serum, innan man avslutar med en fetare dag-, eller nattkräm.

Exuviance erbjuder produkter och system för alla hudtyper – alltifrån tunn och känslig hy till fet, torr eller åldrande. Vet man inte exakt vilka produkter som passar en själv är det bra att be om hjälp innan man gör ett köp, förslagsvis hos en utbildad hudterapeut som arbetar med märket.

Att tänka på vid användning

Olika syror som används inom hudvård tillför mycket bra till huden men det finns också några saker som är bra att känna till. Det första är att huden blir extra känslig för sol när man använt syraprodukter. Det är därför extra viktigt att använda solskyddsfaktor, något som redan finns i dom flesta dagkrämer från Exuviance.

Det kan också vara bra att börja använda produkterna stegvis om man inte använt produkter med syra tidigare. Detta eftersom huden kan behöva lite tid att vänja sig innan märker av alla bra effekter.

Vad är Exuviance?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *