Är du på jakt efter en väldoftande herrparfym till dig själv, eller funderar du kanske på att ge bort en till någon annan? När det kommer till dofter för män finns mycket att välja bland och valet är inte alltid helt enkelt. Herrparfymer kan nämligen uppfattas som väldigt starka och det är sällan en påträngande och just stark doft man är ute efter. Här följer några bra tips på vägen till dig som är på jakt.

Vem ska bära doften?

Ett bra första steg för den som ska köpa en herrparfym är att utgå ifrån vem som ska bära den. Är det du själv, en partner, en pappa eller någon annan? Fundera sedan på vad den personer brukar bära för typ av dofter och försök sedan att hitta något som påminner om det – åtminstone vad gäller styrka.

Någon som vanligen bär lätta parfymer kanske inte är bekväm med att bära en tyngre doft. Det gäller att välja med omsorg – både när man handlar till sig själv och andra.

Bästsäljare inom herrparfym

Många butiker, både fysiska och onlinebutiker, har ofta en topplista över mest populära parfymer. Det kan vara en bra hjälp att utgå ifrån vad andra köpt och blivit nöjda med. Spana in topplistan först och gå sedan vidare till det övriga utbudet.

Tänk dock på att bara för att många andra gillar doften innebär det inte att du eller den som ska få parfymen kommer att göra det. Det kan vara klokt att besöka en fysisk butik för att lukta, även om man tänkt att köpa parfymen på internet.

Andra tips

Att hitta en herrparfym man gillar är en konst – det stora utbudet av olika dofter kan göra en lätt förvirrad och det kan kännas hopplöst. Några bra tips på vägen kan vara:

  • Att be om hjälp i en skönhetsbutik – dom är ofta duktiga på att hitta ”rätt” doft till rätt person
  • Lukta bara på några parfymer åt gången – luktsinnet är känslig och det finns en risk att allt luktar likadant efter en stund

Även om man kanske är på jakt efter en ny doft kan det vara värt att överväga att välja en beprövad favorit man använt tidigare. Det är bättre än att bara köpa en för att man inte hittar något som faller en i smaken till 100%. Kanske är nästkommande nyhet den herrparfym du letat efter – det kan också vara värt att avvakta och se vad som kommer här näst.

Konsten att välja rätt herrparfym

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *