Mobilabonnemang är en nödvändighet för att få internet på sin smartphone, då man betalar ett företag för att få uppkoppling på nätet. I och med att de flesta använder en smartphone i dagens samhälle, så har nog de flesta behövt göra ett val av vilket mobilabonnemang man ska använda. I vimlet av alla olika leverantörer så kan det vara riktigt svårt att komma fram till vilket abonnemang som är bäst, och det är inte alltid helt lätt att jämföra alla olik abonnemang. Därför kan det vara smart att använda sig av olika jämförelsesajter, där man kan se för och nackdelar med mobilabonnemang.

Faktorer som gör ett mobilabonnemang bra

Det finns inte bara en, utan flera, faktorer som avgör hur bra ett mobilabonnemang är. Det som spelar mest roll är varje enskild kunds behov, eftersom alla personer önskar olika saker. Men rent generellt så finns det några stora faktorer som man kan ha koll på, nämligen:

  • Pris, vilket kanske är det mest viktiga för de flesta. Priset varierar såklart beroende på vad mobilabonnemanget innehåller och framförallt beroende på hur mycket internet som är inkluderat. Men priset kan också varierar mellan olika operatörer, trots att det innehåller ungefär samma saker. Därför kan det vara bra att jämföra priserna mellan flera operatörer.
  • Kundnöjdhet är kanske det mest talande för hur en operatörstjänst faktiskt är. Det finns flera olika hemsidor där man kan hitta omdömen om en operatör, så att man får en förståelse för vad man kan förvänta sig.
  • Roaming, vilket handlar om internet som man har i abonnemanget. Detta är en väldigt viktig aspekt för många, särskilt de som använder internet dagligen i mobilen. Hastigheten på internet kan skilja mellan operatörer, men även täckningen. Operatörer med begränsat nät kan exempelvis inte erbjuda internet på alla ställen.

Betygsättning av mobilabonnemang från de största leverantörerna

Det finns otroligt många olika operatörer, och det kommer ständigt nya. Däremot så är det några operatörer som står ut och som har blivit stora, vissa som är nya och vissa som har varit tillgängliga länge. Operatören Tre har varit med länge, och har ett betyg på 4,4/5 baserat på snabb hastighet, stort utbud av abonnemang och bra kundservice. Hallon är deras dotterbolag, som får 4,65/5 på grund av bra abonnemang till ett billigt pris. Chilimobil är dock i toppen, med 4.9/5 i poäng tack vare hög kundnöjdhet och täckning.

Mobilabonnemang – upptäck rätt val för dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *