Äntligen vår och dags att ge sig ut på vägarna med hojen! Eller kanske är det äntligen dags att ta sitt mc-kort och uppleva den underbara frihetskänslan av att köra motorcykel? Att kunna susa fram på slingrande skogsvägar, till hemliga smultronställen och ut i de öppna landskapen! Men i glädjen över att återigen få ge sig ut på hojen är det lätt att glömma bort allt annat, men glöm för allt i världen inte bort hjälm och mc kläder när du kör motorcykel.

Därför är rätt kläder viktigt när du kör motorcykel

Det säger egentligen sig självt att rätt mc kläder är superviktigt för dig som kör motorfordon. Mc kläderna ska skydda dig mot både regn och fartvind, men framförallt är de din livlina om en olycka skulle inträffa så att hojen välter och du glider längs asfalten. Med rätt kläder kan du undgå allvarliga skador, så det är en självklarhet att investera i ett bra mc-ställ med tillhörande handskar och stövlar. Oavsett om du föredrar ett klassiskt skinnställ eller ett kevlarförstärkt textil-ställ så ska du alltid se till att dina kläder är i gott skick och sitter bra på kroppen.

Tänk på detta när du väljer mc kläder

Dina kläder är en superviktig del i körningen, och en stor investering som du ska använda i många år framöver. Se noga till att både byxor och jacka sitter skönt: kroppsnära men inte så tight att det begränsar din rörlighet. Genom att välja ett mc-ställ med skön passform blir åkningen mer njutbar, och dessutom säkrare eftersom du inte störs av en stram jacka eller en söm som skaver. Fundera på när och hur du kör motorcykel och välj material utefter det. Skinnplagg är en klassiker som bara blir snyggare med tiden. Nackdelen med skinnställ är att de kan bli genomblöta om det regnar kraftigt, och att de inte släpper ut värme så effektivt. Väljer du istället moderna material som textil med kevlar behöver du inte besväras av regn eller värme medan du kör. De nya mc kläderna i textil har vattentäta membran som håller dig torr, och ventilationsöppningar som släpper ut överskottsvärme. På så sätt håller du dig lagom varm på turen, och kan fokusera på vad som händer på vägen och att njuta av utsikten.

Motorcyklarnas tid är här igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *