Ökat behov av psykologbemanning

Bemanning av psykologer har blivit allt vanligare för att möta behovet av flexibilitet och kvalitet inom vården. Genom att anlita bemanningsföretag med specialistkompetens inom psykologbemanning kan verksamheter få tillgång till psykologer vid behov.

Fördelar med bemanningslösningar

Att använda sig av bemanningslösningar för psykologer ger flera fördelar. Bemanningsföretagen har ett stort nätverk av kompetenta psykologer att tillgå. Det ger möjlighet att snabbt hitta en lämplig psykolog vid behov av vikariat, förstärkning eller vid arbetstoppar. Bemanningslösningar ger också flexibilitet vid sjukdom eller semester. Genom bemanningsföretagens rigida rekryteringsprocess säkerställs psykologernas kompetens. Psykologerna är dessutom anställda och försäkrade via bemanningsföretaget. Det innebär trygghet för beställaren som slipper administrativt arbete med rekrytering, avtal och försäkringar.

Minskad belastning för ordinarie personal

Att tillfälligt få förstärkning av en psykolog från bemanningsföretag minskar belastningen för ordinarie personal. Det frigör tid och resurser så att den ordinarie personalen kan fokusera på sina huvudsakliga arbetsuppgifter. På så sätt kan viktiga patientbehandlingar fortgå utan avbrott. Bemanningslösningar för psykologer bidrar till att skapa en bättre arbetsmiljö. Personalen slipper oroa sig för hög arbetsbelastning vid toppar eller frånvaro. Det minskar risken för utbrändhet och ökar möjligheterna att ge god vård.

Kvalitetssäkring och patientsäkerhet

Kvalitet och patientsäkerhet är avgörande inom vården. Genom att anlita psykologer från bemanningsföretag med specialistkompetens inom psykologbemanning säkerställs kvaliteten. Bemanningsföretagen genomför rigorösa referenstagningar och bakgrundskontroller.

Att anlita psykologer via bemanningsföretag ger också möjlighet att testa nya psykologer vid behov av nyrekrytering. Genom kortare uppdrag får verksamheten chansen att lära känna psykologernas kompetens och arbetssätt innan en eventuell tillsvidareanställning. På så sätt kan verksamheten hitta psykologer som passar in i arbetsgruppen och uppfyller de specifika behoven. Det ökar chansen att hitta rätt vid rekrytering till fasta tjänster.

Kontinuitet och trygghet för patienter

Vid längre uppdrag hos samma verksamhet kan patienter få kontinuitet och bygga relationer genom att träffa samma psykolog från bemanningsföretaget. Det skapar trygghet för patienter som annars skulle behöva byta kontakt vid frånvaro av ordinarie personal. Så bemanningslösningar kan ge ökad kontinuitet och patientsäkerhet.

Kostnadseffektiv rekrytering

Att rekrytera psykologer genom bemanningsföretag är ofta ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med att anställa. Bemanningsföretagen har redan rekryterat, utvärderat och avlönat psykologerna. Det innebär lägre kostnader för annonsering, urvalsprocesser, introduktion och administration. Verksamheten betalar endast för den faktiska arbetstiden och undviker dyra felrekryteringar. Bemanningslösningar ger därmed tillgång till kompetent bemanning psykolog till en rimlig kostnad.

Här lär du dig att sätta samman delikata ostbrickor

Många personer känner sig lite osäkra på hur man egentligen kan sätta samman en delikat ostbricka på bästa sätt. Tillhör du denna skara människor? Bra, då har du kommit rätt – här lär vi dig nämligen hur du kan gå tillväga!

Du kan lära dig att välja rätt ostar och tillbehör här

Först av allt vill vi säga att du kan lära dig mer om att välja rätt ostar och tillbehör här. Du kan även finna ett axplock av våra bästa tips nedan. Så läs vidare för att ta del av dessa!

Välj gärna lokala och säsongsbetonade ostar

När du väljer mellan olika ostar kan du med fördel satsa på lokala och säsongsbetonade sådana. Några exempel är:

 • Västerbottensost. Denna svenska ost är känd för sin distinkta och kraftfulla smak och passar utmärkt med kavring eller knäckebröd. Västerbottensost är ett utmärkt tillskott på en ostbricka med lokala smaker och kan kombineras med lingonsylt eller andra nordiska delikatesser.
 • Hushållsost. En mild och smakrik svensk ost som passar bra för både vardag och fest. Hushållsost är mångsidig och kan serveras med de flesta typer av kex, samt frukt och grönsaker.
 • Getost. Getostar finns i många former och smaker, från milda och krämiga till kraftfulla och lagrade. De kan vara både lokala och säsongsbetonade, beroende på tillgången på getmjölk. Getostar kompletterar smaksatta kex, färska örter och honung.

Avslutande tankar kring att sätta samman delikata ostbrickor

När det kommer till att sätta samman en delikat ostbricka är det viktigt att du inte tummar på ingredienserna. Kombinera gärna ostar av god kvalitet med högkvalitativa charkuterier och andra tillbehör.

Köttprodukter som skinka, salami och korv bör gärna ha en plats på brickan. Charkuteriprodukter som dessa kan nämligen läggas till för att ge ytterligare smak och textur till ostbrickan. Välj kvalitetsprodukter som passar bra med de valda ostarna och kexen.

Avslutningsvis vill vi påminna att ambitionen att skapa en utsökt och minnesvärd ostbricka handlar om att kombinera smaker, texturer och färger på ett harmoniskt sätt. Uppmuntra dina gäster att experimentera och njuta av olika kombinationer, och kom ihåg att det viktigaste är att dela och uppskatta ostbrickan tillsammans med vänner och familj.

Stadsbudskåren tillhandahåller flyttjänster i Linköpingsområdet

Det kan vara såväl stressande som överväldigande att flytta. För att göra din upplevelse av flytten lite enklare och trevligare rekommenderar vi därför att du anlitar en flyttfirma. Stadsbudskåren är ett exempel på en bra sådan som huserar i Linköpingsområdet. De kan hjälpa dig med din flytt och tillhandahåller ett brett urval av tjänster inom detta område.

Därför bör du anlita Stadsbudskåren när du ska flytta

Genom att anlita en flyttfirma när du flyttar får du hjälp med mycket av grovgörat i samband med flytten. Till exempel kan flyttfirman hjälpa dig att packa ner dina saker, lasta på dessa på en lastbil samt transportera tillhörigheterna till den nya bostaden.

Vi rekommenderar som sagt att du anlitar företaget Stadsbudskåren. Du hittar dem på följande hemsideadress: https://www.stadsbudflytt.se/

3 tips som gör det enklare att välja rätt flyttfirma för dig

Stadsbudskåren är som vi redan har nämnt ett bra alternativ när du vill anlita en flyttfirma. Men det finns såklart fler alternativ att välja bland, särskilt om du bor i andra städer än just Linköping. För att hitta det rätta företaget för ditt behov bör du tänka på att:

 • Göra efterforskningar. Det är viktigt att du gör egna efterforskningar innan du anlitar en flyttfirma. På så vis kan du tillskansa dig den information som krävs för att du ska kunna välja en bra leverantör av flyttjänster.
 • Ta in offerter. Innan du bestämmer dig för en viss leverantör bör du även ta in offerter från olika aktörer. Det kan också vara värt att be dessa komma hem till dig och inspektera omfattningen av ditt bohag. På så vis kan du få mer tillförlitliga offerter från de olika flyttfirmorna.
 • Fråga om företaget har en försäkring. När du anlitar en flyttfirma vill du också försäkra dig om att de har en försäkring. Detta för att du ska kunna få ersättning för eventuella skador eller borttappade föremål i samband med flytten. Att företaget har en sådan försäkring är också att betrakta som en slags kvalitetsstämpel – den indikerar att de är seriösa med sin verksamhet och att du kan lita på dem.

Bra omsorgsbemanning kan föranledas av tuffa förhandlingar

Omsorgsbemanning hjälper verksamheter inom omsorgen att bemanna upp lediga platser med kompetent personal. De bemanningsföretag som sysslar med denna typ av bemanning kan hjälpa er att hitta exakt den kompetens som ni behöver. Så genom att anlita en sådan aktör kan ni få hjälp med att sätta rätt person på rätt plats vid rätt tillfälle.

Flera av de olika aktörerna har befintliga ramavtal med landets regioner och kommuner. I andra fall kan ni själva behöva hantera förhandlingen med bemanningsföretaget ifråga. Då kan ni med fördel använda er av de tips som vi listar nedan!

3 tips för effektiv förhandling med er leverantör av omsorgsbemanning

När ni befinner er i förhandling med en leverantör av omsorgsbemanning bör ni tänka på att:

 • Förbered er genom att tillskansa er mer information. Redan innan ni ger er in i en förhandlingsprocess bör ni som omsorgsgivare vara medvetna om vad ni är ute efter. Ni bör därför ha hyfsat bra koll på ert behov. Ni kan med fördel också ta reda på ungefär i vilken prisklass de olika leverantörerna av denna typ av bemanning brukar lägga sig. Detta genom att kontakta kollegor som har aktiva samarbeten med något av våra svenska bemanningsföretag som jobbar mot omsorgen.
 • Ha ett första möte med bemanningsföretaget. När ni har bra koll på ert behov och en fingervisning om vilka priser olika bemanningsföretag som tillhandahåller omsorgsbemanning brukar ta är det dags för nästa steg. Ni kan nu ha ett första möte med en leverantör av dessa tjänster samt mer formellt inleda förhandlingar. Uttryck gärna ert intresse för ett konkurrenskraftigt pris och försök att förhandla er till ett så bra pris som möjligt. Med detta sagt är det naturligtvis även viktigt att ta hänsyn till kvaliteten på de tjänster som erbjuds av bemanningsföretaget. En mer kvalitativ bemanning kostar vanligtvis lite mer.
 • Nå en överenskommelse och underteckna ett avtal. Efter mer eller mindre tuffa förhandlingar är det dags att försöka nå en överenskommelse. Om ni lyckas med detta smärre konststycke återstår bara att underteckna ett avtal som konkretiserar de punkter vilka ni har diskuterat. Därefter kan ni se fram emot att kunna bemanna upp med kompetenta yrkespersoner!

Stetson keps – hitta din favorit

Stetson är för många ett känt märke men som kanske främst förknippas med hattar. Varumärket har dock mer att erbjuda och för den som är på jakt efter en Stetson keps finns många olika modeller att välja bland.

Om Stetson och olika kepsmodeller

Stetson är ett relativt känt märke, som för många som sagt förknippas med hattar. Och det var med hattar allting började, då grundaren John B Stetson vad på resande fot i dom västra delarna av USA. Märket grundades 1865 och har blivit lite av en symbol för just den amerikanska västern.

Med åren kom företaget att bli världens största tillverkare av hattar som mest producerades över 3 000 000 hattar om året i den enorma fabriken, belägen i Philadelphia. I fabriken tillverkas även bland annat kläder, skor, bälten – och inte minst kepsar.

Nedan följer några av dom kepsmodeller som tillverkas i den stora fabriken:

 • Armycap – En armycap är en tuff keps som kännetecknas av en kortare skärm och en platt topp. Dom är vanligen gjorda av tyg men finns även i andra material, så som skinn. Märket erbjuder flera olika kepsar i den här modellen, vilka har neutrala färger och pryds endast av märkets logga.
 • Klassiska kepsar – En vanlig stetson keps är den klassiska modellen, med någon form av spänne baktill samt med böjd skärm. Även dessa finns i flera olika material och färger och är en bra allround-keps som passar vid dom flesta typer av tillfällen.
 • Truckermodell – För den som vill ha en Stetson keps som är populär idag så är dom så kallade truckermodellerna väldigt trendiga. Dessa kännetecknas av att baksidan består av ett nättyg som håller huvudet svalt och skönt. Framtill består den här typen av modell av vanligt tyg – där eventuell logga och motiv trycks. På just Stetsons kepsar finns många olika färger och motiv att välja bland på dessa modeller.

Köp Stetson keps

För den som letar efter en snygg Stetson keps är kanske det enklaste alternativet att leta på nätet. Här finns alla tänkbara modeller att hitta och dessutom är det enkelt att jämföra priser på internet. Det finns flera svenska e-butiker som har ett stort utbud av märkets kepsar men det går förstås att beställa även från andra länder om en specifik modell eftersöks.

Mobilabonnemang – upptäck rätt val för dig

Mobilabonnemang är en nödvändighet för att få internet på sin smartphone, då man betalar ett företag för att få uppkoppling på nätet. I och med att de flesta använder en smartphone i dagens samhälle, så har nog de flesta behövt göra ett val av vilket mobilabonnemang man ska använda. I vimlet av alla olika leverantörer så kan det vara riktigt svårt att komma fram till vilket abonnemang som är bäst, och det är inte alltid helt lätt att jämföra alla olik abonnemang. Därför kan det vara smart att använda sig av olika jämförelsesajter, där man kan se för och nackdelar med mobilabonnemang.

Faktorer som gör ett mobilabonnemang bra

Det finns inte bara en, utan flera, faktorer som avgör hur bra ett mobilabonnemang är. Det som spelar mest roll är varje enskild kunds behov, eftersom alla personer önskar olika saker. Men rent generellt så finns det några stora faktorer som man kan ha koll på, nämligen:

 • Pris, vilket kanske är det mest viktiga för de flesta. Priset varierar såklart beroende på vad mobilabonnemanget innehåller och framförallt beroende på hur mycket internet som är inkluderat. Men priset kan också varierar mellan olika operatörer, trots att det innehåller ungefär samma saker. Därför kan det vara bra att jämföra priserna mellan flera operatörer.
 • Kundnöjdhet är kanske det mest talande för hur en operatörstjänst faktiskt är. Det finns flera olika hemsidor där man kan hitta omdömen om en operatör, så att man får en förståelse för vad man kan förvänta sig.
 • Roaming, vilket handlar om internet som man har i abonnemanget. Detta är en väldigt viktig aspekt för många, särskilt de som använder internet dagligen i mobilen. Hastigheten på internet kan skilja mellan operatörer, men även täckningen. Operatörer med begränsat nät kan exempelvis inte erbjuda internet på alla ställen.

Betygsättning av mobilabonnemang från de största leverantörerna

Det finns otroligt många olika operatörer, och det kommer ständigt nya. Däremot så är det några operatörer som står ut och som har blivit stora, vissa som är nya och vissa som har varit tillgängliga länge. Operatören Tre har varit med länge, och har ett betyg på 4,4/5 baserat på snabb hastighet, stort utbud av abonnemang och bra kundservice. Hallon är deras dotterbolag, som får 4,65/5 på grund av bra abonnemang till ett billigt pris. Chilimobil är dock i toppen, med 4.9/5 i poäng tack vare hög kundnöjdhet och täckning.

Konsten att välja rätt herrparfym

Är du på jakt efter en väldoftande herrparfym till dig själv, eller funderar du kanske på att ge bort en till någon annan? När det kommer till dofter för män finns mycket att välja bland och valet är inte alltid helt enkelt. Herrparfymer kan nämligen uppfattas som väldigt starka och det är sällan en påträngande och just stark doft man är ute efter. Här följer några bra tips på vägen till dig som är på jakt.

Vem ska bära doften?

Ett bra första steg för den som ska köpa en herrparfym är att utgå ifrån vem som ska bära den. Är det du själv, en partner, en pappa eller någon annan? Fundera sedan på vad den personer brukar bära för typ av dofter och försök sedan att hitta något som påminner om det – åtminstone vad gäller styrka.

Någon som vanligen bär lätta parfymer kanske inte är bekväm med att bära en tyngre doft. Det gäller att välja med omsorg – både när man handlar till sig själv och andra.

Bästsäljare inom herrparfym

Många butiker, både fysiska och onlinebutiker, har ofta en topplista över mest populära parfymer. Det kan vara en bra hjälp att utgå ifrån vad andra köpt och blivit nöjda med. Spana in topplistan först och gå sedan vidare till det övriga utbudet.

Tänk dock på att bara för att många andra gillar doften innebär det inte att du eller den som ska få parfymen kommer att göra det. Det kan vara klokt att besöka en fysisk butik för att lukta, även om man tänkt att köpa parfymen på internet.

Andra tips

Att hitta en herrparfym man gillar är en konst – det stora utbudet av olika dofter kan göra en lätt förvirrad och det kan kännas hopplöst. Några bra tips på vägen kan vara:

 • Att be om hjälp i en skönhetsbutik – dom är ofta duktiga på att hitta ”rätt” doft till rätt person
 • Lukta bara på några parfymer åt gången – luktsinnet är känslig och det finns en risk att allt luktar likadant efter en stund

Även om man kanske är på jakt efter en ny doft kan det vara värt att överväga att välja en beprövad favorit man använt tidigare. Det är bättre än att bara köpa en för att man inte hittar något som faller en i smaken till 100%. Kanske är nästkommande nyhet den herrparfym du letat efter – det kan också vara värt att avvakta och se vad som kommer här näst.

Vad är Exuviance?

Vad är Exuviance?

Exuviance är ett märke som många hudvårdsterapeuter-, och kliniker använder sig av. Märket finns också att köpa för vem som helst, och är alltså ett märke inom hudvård. Det är dock inte vilken typ av hudvård som helst, utan medicinsk hudvård, vilket innebär att det finns mycket forskning bakom resultatet. Läs mer om Exuviance och dess produkter här.

Hudvård med forskning som grund

Låter begreppet AHA-syror bekant? Det är nämligen ganska vanligt inom hudvård idag, men det var grundarna till Exuviance som först tog patent på sådana produkter. Företaget grundades 1988 av dermatologerna Dr. Eugene Van Scott och Dr. Ruey Yu, som båda forskat inom just hudvård. Resultatet blev innovativa produkter som många hudvårdsterapeuter använder sig av vid ansiktsbehandlingar, runt om i hela världen.

Produkter från Exuviance

Exuviance erbjuder hudvårdsprodukter framtagna främst för ansikte, men det finns även kroppslotioner och smink i utbudet. Dom flesta av produkterna avsedda för ansikte innehåller syror, bland annat krämerna och serumen. Andra vanliga och populära produkter från märket är rengöringar och peelings av olika slag, då grunden till en frisk hy är att hålla den ren.

Andra produkter:

 • Ögonkrämer
 • Solskyddsfaktor
 • Toners (ansiktsvatten)
 • Ansiktsmasker

Produkterna fungerar bäst om dom används som ett system, det vill säga att man komponerar ihop olika produkter som används i en speciell ordning. Första steget i en bra hudvårdsrutin är alltid rengöring. Därefter kommer ett eventuellt serum, innan man avslutar med en fetare dag-, eller nattkräm.

Exuviance erbjuder produkter och system för alla hudtyper – alltifrån tunn och känslig hy till fet, torr eller åldrande. Vet man inte exakt vilka produkter som passar en själv är det bra att be om hjälp innan man gör ett köp, förslagsvis hos en utbildad hudterapeut som arbetar med märket.

Att tänka på vid användning

Olika syror som används inom hudvård tillför mycket bra till huden men det finns också några saker som är bra att känna till. Det första är att huden blir extra känslig för sol när man använt syraprodukter. Det är därför extra viktigt att använda solskyddsfaktor, något som redan finns i dom flesta dagkrämer från Exuviance.

Det kan också vara bra att börja använda produkterna stegvis om man inte använt produkter med syra tidigare. Detta eftersom huden kan behöva lite tid att vänja sig innan märker av alla bra effekter.

Löshår

Alla som har haft en dålig hårdag någon gång i livet vet hur stor inverkan ens hår kan ha på ens välmående. Att trivas i sin frisyr är viktigt för de allra flesta. Vilken typ av frisyr som passar en varierar dock från person till person och medan vissa passar bäst i en korthårig variant så passar andra bättre i längre frisyrer. Om man vill ha en kort frisyr så är det bara till att klippa sig men om man vill ha långt hår så är löshår den bästa, och kanske den enda, metoden för att få längre hår på kort tid.

Olika typer av löshår

Löshår, eller extensions som det också kallas för ibland, finns i några olika typer. De vanligaste typerna av löshår är:
– Clip-on set
– Löshår med tejp
– Nail hair/förlimmade slingor
– Hårdelar
De appliceras på olika sätt, och håller också olika länge. En del är mer permanenta medan andra metoder går att sätta på och ta av precis när man känner för det. Här går vi igenom de fyra olika typerna av löshår.

Clip-on set

Löshår genom clip-on metoden är ett tillfälligt sätt för löshår. I den här metoden använder man sig av mellan tre och sju stycken färdiga delar löshår som man applicerar i sitt eget här med hjälp av clip-ons. Den här metoden rekommenderas framför allt till nybörjare av löshår, och till dem som vill ha möjligheten att sätta i och ta ut sitt löshår när det behövs.

Löshår med tejp

Den här metoden är en av de mest populära när det kommer till löshår. Genom diskreta fästen så syns det knappt att man har löshår, vilket gör denna metod extra lämpad för dem med väldigt tunt hår. Här tejpas tunna hårslingor fast i det egna håret med hjälp av en särskild löshårs-tejp. Hur många slingor man behöver beror på om man vill förlänga eller förtjocka sitt hår.

Nail hair

Den här metoden liknar den föregående med skillnaden att hårslingorna istället fästs med hjälp av en värmetång. Därför håller den här metoden en längre tid.

Hårdelar

Den här metoden är den snabbaste och mest tillfälliga. Med hjälp av hårdelarna kan man på ett ögonblick skapa en lugg, en tjock hästsvans eller maxvolym i håret.

4 tips för att bli en aktivare familj

4 tips för att bli en aktivare familj

Surfplattor, datorer och mobiltelefoner. För mycket stillasittande framförs dessa apparater är vanligt bland både stora och små men inte bra för någon. Att aktivera barnen eller varför inte hela familjen behöver dock inte vara svårt utan många gånger räcker det faktiskt att bara föreslå att göra något tillsammans. Här kommer några tips på vad du kan göra för att aktivera hela familjen som vi inspirerats av denna blogg om barn.

Gå ut

Det låter kanske simpelt men att vara aktiv är egentligen bara motsatsen till att vara stillasittande. Gå ut på gården eller i naturen och lek tillsammans. Spela en omgång kubb, ta en skön promenad i skogen, åk till havet och kasta stenar i vattnet. Man behöver inte anmäla barnen till en sport för att öka aktiviteten – följer man med dom ut brukar den aktiva biten lösa sig själv.

Välj varsitt utflyktsmål

Ett annat roligt sätt att aktivera barnen är att låta alla i familjen välja varsitt spännande utflyktsmål att besöka. Är ni till exempel fyra personer i familjen har ni då fyra förutbestämda utflykter att ge er ut på tillsammans – perfekt för aktiva dagar under lov och helger. En utflykt kan vara ett besök på badhuset och ett annan en kortare vandringsled. Med fikakorgen packad är ni rustade för en heldag var ni än väljer att bege er.

Hitta ett projekt

Att ta tag i ett projekt tillsammans med barnen och göra dom delaktiga i det blir både en spännande och rolig utmaning. Påbörja ett kojbygge utomhus är ett bra exempel på ett projekt dit barnen kan gå själva för att bygga och pyssla men också tillsammans med resten av familjen. När den kreativa sidan får släppa loss kan man aktivera barnen i timmar utan att det ens finns en tanke på att gå in till surfplattan.

Ta cyklarna till affären

Att lämna bilen hemma och istället ge sig iväg på cyklar är ett strålande sätt att bli en mer aktiv familj. Kanske kan ni cykla gemensamt till affären en dag i veckan – varför inte under helgen när lördagsgodiset ska inhandlas? Med cykel är det lätt att aktivera barnen – dom flesta tycker att det är kul och har man dessutom ett syfte med turen blir det desto roligare för både dom stora och dom små.