Konsten att välja rätt herrparfym

Är du på jakt efter en väldoftande herrparfym till dig själv, eller funderar du kanske på att ge bort en till någon annan? När det kommer till dofter för män finns mycket att välja bland och valet är inte alltid helt enkelt. Herrparfymer kan nämligen uppfattas som väldigt starka och det är sällan en påträngande och just stark doft man är ute efter. Här följer några bra tips på vägen till dig som är på jakt.

Vem ska bära doften?

Ett bra första steg för den som ska köpa en herrparfym är att utgå ifrån vem som ska bära den. Är det du själv, en partner, en pappa eller någon annan? Fundera sedan på vad den personer brukar bära för typ av dofter och försök sedan att hitta något som påminner om det – åtminstone vad gäller styrka.

Någon som vanligen bär lätta parfymer kanske inte är bekväm med att bära en tyngre doft. Det gäller att välja med omsorg – både när man handlar till sig själv och andra.

Bästsäljare inom herrparfym

Många butiker, både fysiska och onlinebutiker, har ofta en topplista över mest populära parfymer. Det kan vara en bra hjälp att utgå ifrån vad andra köpt och blivit nöjda med. Spana in topplistan först och gå sedan vidare till det övriga utbudet.

Tänk dock på att bara för att många andra gillar doften innebär det inte att du eller den som ska få parfymen kommer att göra det. Det kan vara klokt att besöka en fysisk butik för att lukta, även om man tänkt att köpa parfymen på internet.

Andra tips

Att hitta en herrparfym man gillar är en konst – det stora utbudet av olika dofter kan göra en lätt förvirrad och det kan kännas hopplöst. Några bra tips på vägen kan vara:

  • Att be om hjälp i en skönhetsbutik – dom är ofta duktiga på att hitta ”rätt” doft till rätt person
  • Lukta bara på några parfymer åt gången – luktsinnet är känslig och det finns en risk att allt luktar likadant efter en stund

Även om man kanske är på jakt efter en ny doft kan det vara värt att överväga att välja en beprövad favorit man använt tidigare. Det är bättre än att bara köpa en för att man inte hittar något som faller en i smaken till 100%. Kanske är nästkommande nyhet den herrparfym du letat efter – det kan också vara värt att avvakta och se vad som kommer här näst.

Vad är Exuviance?

Vad är Exuviance?

Exuviance är ett märke som många hudvårdsterapeuter-, och kliniker använder sig av. Märket finns också att köpa för vem som helst, och är alltså ett märke inom hudvård. Det är dock inte vilken typ av hudvård som helst, utan medicinsk hudvård, vilket innebär att det finns mycket forskning bakom resultatet. Läs mer om Exuviance och dess produkter här.

Hudvård med forskning som grund

Låter begreppet AHA-syror bekant? Det är nämligen ganska vanligt inom hudvård idag, men det var grundarna till Exuviance som först tog patent på sådana produkter. Företaget grundades 1988 av dermatologerna Dr. Eugene Van Scott och Dr. Ruey Yu, som båda forskat inom just hudvård. Resultatet blev innovativa produkter som många hudvårdsterapeuter använder sig av vid ansiktsbehandlingar, runt om i hela världen.

Produkter från Exuviance

Exuviance erbjuder hudvårdsprodukter framtagna främst för ansikte, men det finns även kroppslotioner och smink i utbudet. Dom flesta av produkterna avsedda för ansikte innehåller syror, bland annat krämerna och serumen. Andra vanliga och populära produkter från märket är rengöringar och peelings av olika slag, då grunden till en frisk hy är att hålla den ren.

Andra produkter:

  • Ögonkrämer
  • Solskyddsfaktor
  • Toners (ansiktsvatten)
  • Ansiktsmasker

Produkterna fungerar bäst om dom används som ett system, det vill säga att man komponerar ihop olika produkter som används i en speciell ordning. Första steget i en bra hudvårdsrutin är alltid rengöring. Därefter kommer ett eventuellt serum, innan man avslutar med en fetare dag-, eller nattkräm.

Exuviance erbjuder produkter och system för alla hudtyper – alltifrån tunn och känslig hy till fet, torr eller åldrande. Vet man inte exakt vilka produkter som passar en själv är det bra att be om hjälp innan man gör ett köp, förslagsvis hos en utbildad hudterapeut som arbetar med märket.

Att tänka på vid användning

Olika syror som används inom hudvård tillför mycket bra till huden men det finns också några saker som är bra att känna till. Det första är att huden blir extra känslig för sol när man använt syraprodukter. Det är därför extra viktigt att använda solskyddsfaktor, något som redan finns i dom flesta dagkrämer från Exuviance.

Det kan också vara bra att börja använda produkterna stegvis om man inte använt produkter med syra tidigare. Detta eftersom huden kan behöva lite tid att vänja sig innan märker av alla bra effekter.

Löshår

Alla som har haft en dålig hårdag någon gång i livet vet hur stor inverkan ens hår kan ha på ens välmående. Att trivas i sin frisyr är viktigt för de allra flesta. Vilken typ av frisyr som passar en varierar dock från person till person och medan vissa passar bäst i en korthårig variant så passar andra bättre i längre frisyrer. Om man vill ha en kort frisyr så är det bara till att klippa sig men om man vill ha långt hår så är löshår den bästa, och kanske den enda, metoden för att få längre hår på kort tid.

Olika typer av löshår

Löshår, eller extensions som det också kallas för ibland, finns i några olika typer. De vanligaste typerna av löshår är:
– Clip-on set
– Löshår med tejp
– Nail hair/förlimmade slingor
– Hårdelar
De appliceras på olika sätt, och håller också olika länge. En del är mer permanenta medan andra metoder går att sätta på och ta av precis när man känner för det. Här går vi igenom de fyra olika typerna av löshår.

Clip-on set

Löshår genom clip-on metoden är ett tillfälligt sätt för löshår. I den här metoden använder man sig av mellan tre och sju stycken färdiga delar löshår som man applicerar i sitt eget här med hjälp av clip-ons. Den här metoden rekommenderas framför allt till nybörjare av löshår, och till dem som vill ha möjligheten att sätta i och ta ut sitt löshår när det behövs.

Löshår med tejp

Den här metoden är en av de mest populära när det kommer till löshår. Genom diskreta fästen så syns det knappt att man har löshår, vilket gör denna metod extra lämpad för dem med väldigt tunt hår. Här tejpas tunna hårslingor fast i det egna håret med hjälp av en särskild löshårs-tejp. Hur många slingor man behöver beror på om man vill förlänga eller förtjocka sitt hår.

Nail hair

Den här metoden liknar den föregående med skillnaden att hårslingorna istället fästs med hjälp av en värmetång. Därför håller den här metoden en längre tid.

Hårdelar

Den här metoden är den snabbaste och mest tillfälliga. Med hjälp av hårdelarna kan man på ett ögonblick skapa en lugg, en tjock hästsvans eller maxvolym i håret.

4 tips för att bli en aktivare familj

4 tips för att bli en aktivare familj

Surfplattor, datorer och mobiltelefoner. För mycket stillasittande framförs dessa apparater är vanligt bland både stora och små men inte bra för någon. Att aktivera barnen eller varför inte hela familjen behöver dock inte vara svårt utan många gånger räcker det faktiskt att bara föreslå att göra något tillsammans. Här kommer några tips på vad du kan göra för att aktivera hela familjen som vi inspirerats av denna blogg om barn.

Gå ut

Det låter kanske simpelt men att vara aktiv är egentligen bara motsatsen till att vara stillasittande. Gå ut på gården eller i naturen och lek tillsammans. Spela en omgång kubb, ta en skön promenad i skogen, åk till havet och kasta stenar i vattnet. Man behöver inte anmäla barnen till en sport för att öka aktiviteten – följer man med dom ut brukar den aktiva biten lösa sig själv.

Välj varsitt utflyktsmål

Ett annat roligt sätt att aktivera barnen är att låta alla i familjen välja varsitt spännande utflyktsmål att besöka. Är ni till exempel fyra personer i familjen har ni då fyra förutbestämda utflykter att ge er ut på tillsammans – perfekt för aktiva dagar under lov och helger. En utflykt kan vara ett besök på badhuset och ett annan en kortare vandringsled. Med fikakorgen packad är ni rustade för en heldag var ni än väljer att bege er.

Hitta ett projekt

Att ta tag i ett projekt tillsammans med barnen och göra dom delaktiga i det blir både en spännande och rolig utmaning. Påbörja ett kojbygge utomhus är ett bra exempel på ett projekt dit barnen kan gå själva för att bygga och pyssla men också tillsammans med resten av familjen. När den kreativa sidan får släppa loss kan man aktivera barnen i timmar utan att det ens finns en tanke på att gå in till surfplattan.

Ta cyklarna till affären

Att lämna bilen hemma och istället ge sig iväg på cyklar är ett strålande sätt att bli en mer aktiv familj. Kanske kan ni cykla gemensamt till affären en dag i veckan – varför inte under helgen när lördagsgodiset ska inhandlas? Med cykel är det lätt att aktivera barnen – dom flesta tycker att det är kul och har man dessutom ett syfte med turen blir det desto roligare för både dom stora och dom små.

Motorcyklarnas tid är här igen

Äntligen vår och dags att ge sig ut på vägarna med hojen! Eller kanske är det äntligen dags att ta sitt mc-kort och uppleva den underbara frihetskänslan av att köra motorcykel? Att kunna susa fram på slingrande skogsvägar, till hemliga smultronställen och ut i de öppna landskapen! Men i glädjen över att återigen få ge sig ut på hojen är det lätt att glömma bort allt annat, men glöm för allt i världen inte bort hjälm och mc kläder när du kör motorcykel.

Därför är rätt kläder viktigt när du kör motorcykel

Det säger egentligen sig självt att rätt mc kläder är superviktigt för dig som kör motorfordon. Mc kläderna ska skydda dig mot både regn och fartvind, men framförallt är de din livlina om en olycka skulle inträffa så att hojen välter och du glider längs asfalten. Med rätt kläder kan du undgå allvarliga skador, så det är en självklarhet att investera i ett bra mc-ställ med tillhörande handskar och stövlar. Oavsett om du föredrar ett klassiskt skinnställ eller ett kevlarförstärkt textil-ställ så ska du alltid se till att dina kläder är i gott skick och sitter bra på kroppen.

Tänk på detta när du väljer mc kläder

Dina kläder är en superviktig del i körningen, och en stor investering som du ska använda i många år framöver. Se noga till att både byxor och jacka sitter skönt: kroppsnära men inte så tight att det begränsar din rörlighet. Genom att välja ett mc-ställ med skön passform blir åkningen mer njutbar, och dessutom säkrare eftersom du inte störs av en stram jacka eller en söm som skaver. Fundera på när och hur du kör motorcykel och välj material utefter det. Skinnplagg är en klassiker som bara blir snyggare med tiden. Nackdelen med skinnställ är att de kan bli genomblöta om det regnar kraftigt, och att de inte släpper ut värme så effektivt. Väljer du istället moderna material som textil med kevlar behöver du inte besväras av regn eller värme medan du kör. De nya mc kläderna i textil har vattentäta membran som håller dig torr, och ventilationsöppningar som släpper ut överskottsvärme. På så sätt håller du dig lagom varm på turen, och kan fokusera på vad som händer på vägen och att njuta av utsikten.

Rökdetektorer ett av flera brandskydd

Rökdetektorer ett av flera brandskydd

När det kommer till brandvarnare och rökdetektorer är en vanlig rekommendation att en detektor ska installeras i varje sovrum. Detektorer bör även monteras utanför varje sovrum samt på varje våning i bostaden. Det är viktigt med dessa förebyggande åtgärder för att säkerställa att hemmet har ett tillräckligt varnande skydd mot brand och rök.

Alla förstår vi vikten av att ha bra rökdetektorer, men faktum är att olika detektorer fungerar på olika sätt. Två av de vanligaste detektorerna använder sig av unika tekniker för att upptäcka rök och eld. Förutom att låta testa dina rökdetektorer ett par gånger om året, bör du även vara medveten om dessa skillnader.

Fotoelektriska rökdetektorer

Fotoelektriska rökdetektorer använder sig av en ljusstråle för att upptäcka rök. Denna typ av detektor är inte lika effektiv vad gäller att upptäcka en eld med flammor, men bättre på att upptäcka när elden ligger och pyr. Till exempel kan en tänd cigarett som hamnar i soffan fylla hemmet med farliga gaser redan innan elden tar fart. En fotoelektrisk rökdetektor kan då, till skillnad från en joniserande dito, upptäcka röken.

Joniserande rökdetektorer

Joniserande rökdetektorer använder sig av joner, d.v.s. partiklar med en elektrisk laddning, för att upptäcka rök i luften. Denna typ av detektor är generellt sett bättre på att upptäcka eldsflammor. Ett exempel på en eld med flammande lågor är en husbrand som startas till följd av att ljuset i en ljusstake har tänt eld på en gardin i bostaden.

Så vet du vilken detektor du bör införskaffa

Bägge ovanstående rökdetektorer är framtagna för att upptäcka bränder i bostäder, men som vi nämnt ovan använder de sig av olika tekniker. Det går dock inte att på förhand veta vilken slags brand du främst behöver skydda dig mot. Av denna anledning bör du ta det säkra före det osäkra och låta bägge dessa typer av detektorer installeras i din bostad.

Om du är osäker på vilken slags detektor du för närvarande har i hemmet, är det med andra ord dags att kolla upp detta. Du kan sedan komplettera detektorn med den andra typen av detektor och på så sätt uppgradera ditt brandskydd.

Köpa mountainbike via nätet

Köpa mountainbike via nätet

När det blivit tid för att köpa en ny cykel är det en rad frågor som kommer som ett brev på posten. Utbudet cyklar är större än någonsin och valmöjligheterna många. Genom att definiera vad man skall ha sin cykel till kan man komma en bra bit på väg. Frågan är dock sällan fullt så enkel som man kan tro. Att köpa en mountainbike var tidigare någonting som kunde göras ganska enkelt. Över tid har anpassningsmöjligheterna blivit större och skillnaden mellan en billig och en dyrare MTB har blivit större. Den som tävlar eller tränar med cykel kan ofta ha bildat sig en uppfattning om vad han eller hon behöver. För motionären som bara vill ha en tuff och bra cykel, är det svårare att avgöra vad som är värt att satsa på och inte. Genomgående kan man dock säga att alla MTB från större tillverkare är av bra kvalitet! Risken att få en undermålig cykel när man handlar från affärer som Cykelkraft är obefintlig. Dock kan man prioritera olika saker.

Lättare eller tyngre ram

När man köper Mountainbike på nätet är det kanske svårt att få en bild av hur mycket cykeln faktiskt väger. Generellt är de exklusiva cyklarna lättare än de billigare alternativen. Huruvida detta spelar någon roll eller inte är svårt att säga någonting om. För den som bara cyklar på stan och någon gång över en gräsmatta, kanske cykelns vikt är av minimal betydelse. Om man å andra sidan vill ut i terrängen och se vad cykeln verkligen klarar av, kan vikten spela större roll. Detsamma gäller naturligtvis också om man har för avsikt att bära cykeln i trappor.

Frågan om växlar är någonting som inte slutar att förvirra. När det blev vanligt att köra mountainbike var antalet växlar någonting som signalerade status. Inte minst bland de yngre cyklisterna. Viktigare är kanske hur bra växlarna är utformade. De billigare MTB som går att köpa har växlar som fungerar perfekt vid vanliga förhållanden och vid stadskörning. Om man istället skall cykla i skogen och behöver pressa cykeln hårt, kan dessa växlar vara undermåliga. Vet man med sig att man kommer att cykla på detta vis bör man titta på bättre växlar för syftet.

Att köpa mountainbike på nätet har blivit vanligt och med fria transporter kan man ha möjlighet att prova cykeln innan man bestämmer sig för om den var rätt.

Filippa K – Nya jeanskollektionen från 2018

År 1993 grundades Filippa K och ett av de plagg som gjorde märket känt var dess stretchjeans. Det var något nytt på jeansmarknaden och tyget (och märket) fick stor uppmärksamhet inom media och modebranschen. Precis 25 år efter denna jeanskollektion lanserade Filippa K ytterligare en jeanskollektion. Plagg som har beskrivits som enkla, tidlösa och snygga. Tre ord som Filippa K burit med sig sedan det grundades. Kollektionen har inspiration från skandinavisk minimalism med inslag från 1990-talet. Just minimalism är en inriktning som Filippa K kännetecknas av generellt och är den stil som märket beskrivs med på Wikipedia.

Nio delar av jeanskollektionen

Kollektionen, som släpptes under hösten 2018, består av nio delar. De killar som gärna klär sig med kläder från Filippa K kan välja mellan jeansjacka samt ett par jeans samt en skjorta i två olika nyanser. Jackan klassas som truckermodell vilket betyder att den har moderna passform och är lite större i modellen.

När Filippa Knutsson beskriver kollektionen säger hon att jeansplaggen speglar vad varumärket handlar om – funktionella och smarta plagg som gör det lätt att välja vad man ska ha på sig för dagen. Att Filippa K är ett svenskt varumärke lyser även igenom i kollektionen genom färgvalet. Det är en blå denim och gula inslag via guldknapparna. För många är det bara snyggt men de som kan historien bakom Filippa K vet att färgerna speglar dess ursprung.

Plaggen började säljas i butiker den sista oktober 2018. Men flera modetidningar hade fått möjligheten att se plaggen och recensera dem innan. Det gällde bland annat Café där modebloggaren Daniel Lindström fick chansen att prova plaggen samt skriva sin åsikt om dem.

Lindström såg lanseringen av Filippa K´s nya kollektion som att de hade perfekt tajming. Detta just eftersom det var 25 år sedan den inledande jeanskollektionen men även eftersom suget efter denim under 2018 var mycket stort. Samtidigt är det den ”enkla” designen som efterfrågas. Plagg ”utan krimskrams” och onödiga detaljer. Det är precis så stilen från Filippa K alltid varit. Ren, rak, tydlig och enkel. Dessutom helt utan onödiga detaljer eller krimskrams.

Reklam på vattenflaskor

Reklam på vattenflaskor

Om det är någonting som kan anses vara signifikant för 2000 talet är det buteljerat vatten. Det är en stor marknad som hela tiden expanderar. Parallellt med detta växer nya trender fram vilka går ut på att minimera onödig produktion. Den hållbara aspekten är någonting som i viss utsträckning genomsyrar många av de beslut som tas både i hemmet och kommersiellt. I fråga om profilprodukter har detta bland annat visat sig genom utbudet återvunnet material i produkterna. Vidare finns en stor efterfrågan på vattenflaskor vilka man snabbt och enkelt kan fylla på själv. Det minskar behovet av att köpa nya flaskor på daglig basis, samtidigt som det ger företag en bra möjlighet att nå ut med sitt varumärke.

Vattenflaskor som profilreklam

Som alltid när det gäller profilreklam, gäller det att hitta produkter som uppskattas och används frekvent. Det är när man hittar dessa artiklar som varumärket kan uppleva ringar på vattnet. Den som har med sig en vattenflaska med företagets namn eller information, sprider vidare densamma till människor i närheten. Att välja vattenflaskor med hög kvalitet är därför avgörande. En engångsflaska har naturligtvis också sin effekt, men det går att vänta sig betydligt större genomslagskraft av en produkt som används flera gånger om!

Här finns information om profilprodukter och vattenflaskor som kan användas som del i den marknadsföring som genomförs av företaget.

En av de produkter som är unik i sin stil, är en sportflaska med förvaringsutrymme. Detta är perfekt både på gymmet och under promenader. I facket som gjutits i flaskan kan man förvara såväl kontanter som nycklar. Genom att ha saker på samma ställa minskar risken att man förlägger någon av dessa. Att flaskan dessutom rymmer 750 ml. och är modern i sin design är vidare någonting som bidrar till dess popularitet och spridning.

För den som vill satsa på en alltigenom miljövänlig variant finns även vattenflaskor som tillverkats av sockerrörsetanol. I och med att det rör sig om profilprodukter kan man naturligtvis också förse dessa flaskor med snygga tryck och budskap. Allt för att man skall kunna nå ut med sitt varumärke. I dagsläget finns det många som jobbar med sin marknadsföring med hjälp av profilprodukter. Genom att se till att man kan erbjuda någonting om uppskattas och återanvänds, kan man öka effekten av dessa satsningar avsevärt. Via sidan vi länkar till finns även information om volymer och egenskaper hos dessa produkter.

Köpa cykelsits

Köpa cykelsits

Att cykla tillsammans är ett roligt och miljövänligt sätt att upptäcka världen på! Många barn har fina erfarenheter av gemensamma cykelturer med föräldrar eller andra vuxna. Det finns dock ingen anledning att vänta på att barnen skall lära sig cykla innan man ger sig ut på sina första turer tillsammans. Även små barn kan följa med om man har en bra cykelsits monterad på pakethållaren. Det finns ett rikt utbud att välja bland och samtliga kvalitetssitsar är testade och säkra att använda sig av. För att vara helt säker på att den cykelsits man införskaffar också lever upp till de högt ställda krav som finns, rekommenderas man att köpa cykelsitsen hos en tillförlitlig handlare.

Här finns ett stort utbud för den som vill köpa cykelsits.

Några regler och tips

När det kommer till cykling finns inte de strikta regler som annars kan gälla i trafiken. En stor del ansvar läggs på föräldern eller den vuxne som tänker cykla med cykelsits. Det finns dock några tumregler man kan ha med sig. Först och främst skall naturligtvis både vuxen och barn ha ordentlig hjälm. Detta är någonting som skyddar ifall en olycka skulle inträffa. Det är omöjligt att helt och hållet gardera sig från dessa händelser, men man kan förbereda sig och försäkra sig om att minimera skadorna så bra som möjligt. En hjälm är en självklarhet även för den som sitter i en ombonad cykelsits.

Vidare skall barnet i varje fall ha blivit omkring 9 månader gammal. Det är omöjligt att sätta några strikta åldersgränser i och med att alla utvecklas i olika steg och faser. Viktigt är dock att barnet kan sitta stabilt och säkert. För många är detta någonstans från 9 månader och framåt. Är man osäker kan det vara bra att avvakta tills man känner sig trygg. De flesta cykelsitsar har också en gräns för hur mycket barnet får väga. Detta för att kunna garantera säkerhet och funktion. Ofta rör det sig om en vikt omkring 22 kilo vilket för de flesta är fullt tillräckligt. Efter denna vikt kan man istället försöka cykla på varsin cykel.